Hírek, események 2013-2014.

 

 

Pünkösdi Kórustalálkozó

A 25. alkalommal megrendezett Pünkösdi Kórustalálkozón június 5-én a Vadalmák Citerazenekar és Énekcsoport- , június 6-án pedig a Piccolino Fúvószenekar-, a Gyermekkórus- és az Ifjúsági Kamarazenekar szerepelt a XVII. kerületi Szent Erzsébet templomban.


Kapcsolódó videó: ITT

 

 

Balettvizsga 2014.    Képek

 

 

A 2013/2014. tanévben sikeres eredményt elért (jutalmazott) tanulók névsora ITT megtekinthető.

 

 

Parafrázis - vizsgakiállítás

A Rákosmente TV által rögzített felvétel megtekinthető ITT.

 

 

Az évzáró gálákról készült videofelvételeket megtekinthetik a videók menüpont alatt.

 

 

A 2014-es év végi tudnivalókkal kapcsolatosan ITT tájékozódhat.

 

 

Felvétel, beíratkozás

 

 

Népzenei gála

 

 

A Bartók Béla Zenei Napokon készült videófelvételek megtekinthetők a Videók menüpont alatt!

 

 

---

 

 

Bartók Béla Zenei Napok

2014.03.19 - 2014.03.25

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk! A részletekről ITT tájékozódhat.

Felhívjuk tisztelt vendégeink figyelmét, hogy a Bartók Béla Zenei Napok rendezvénysorozat minden meghirdetett eseményéről videófelvételt készítünk, mely akár egyben, akár egyéni szempontok szerint megvágva igényelhető DVD-n, vagy más adathordozón.

A videófelvételekkel kapcsolatban, bővebb információt a bartokami17@gmail.com e-mail címen kaphat.

 

 

---

 

 

Makk Marci gyermek sportverseny

A Piccolino Fúvószenekar Jutasi Miklós vezényletével sikeresen közreműködött a 2014-es kerületi Makk Marci óvodai sportversenyen.

 

---

Farsangi Fúvószenekari Koncert

A Farsangi Fúvószenekari Koncert első részében a Piccolino Zenekar szerepelt. A Piccolino Fúvószenekar 2001-ben alakult. Jelenlegi létszáma megközelítőleg 50 fő. A zenekar tagjai 10-16 éves fiatalok, akik zenei tanulmányaikat a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában kezdték és a mai napig is iskolánk tanulói. A zenekar egyaránt játszik hagyományos fúvószenét, mint indulókat, polkákat, ám könnyű- és komolyzenei feldolgozások, világslágerek, musicalrészletek, és filmzenék is szerepelnek repertoárján. A Piccolino Fúvószenekar az eltelt rövid idő alatt jelentős szakmai fejlődésen ment keresztül. Rákosmente zenei életében fontos szerepet játszik. Ma már nehéz elképzelni bármilyen közösségi rendezvényt a Piccolino zenekar nélkül. Megalakulása óta a zenekart Jutasi Miklós vezeti.

 

 

A koncert második felében az Ifjúsági Zenekar örvendeztetett meg minket muzsikájával. Lehár Ferenc: Losonci-induló indulójával kezdték műsorukat. Az 1976-ban alakult Ifjúsági Fúvószenekar 1996-ban újjászerveződött, a köztes időszakban pedig hol fafúvós zenekarként, hol rézfúvós kamaraegyüttesként működött. Ma már intézményünk reprezentatív zenei együttese, amely számos sikert ért el hazai és külföldi szerepléseken, fesztiválokon. A zenekar, ma már meghatározó szereplője rákosmente és térsége társadalmi és kulturális életének. A 2013-as tanévtől Jutasi Miklós Tanár Úr áll a zenekar élén, előtte Dely Csaba Örökös Igazgató Úr vezette a zenekart. Az ő vezényletével két műsorszámot hallhattunk: - Mein Regiment, majd utána közvetlenül, Johann Strauss: Gyorspolkája hangzott fel. A két műsorszám után az előd Dely Csaba ünnepélyesen átadta utódjának, Jutasi Miklósnak a karmesteri pálcát. A közönség és a zenekar is azt szeretné, ha Dely Csaba ezt követően is minden nagyszabású koncertjükön közreműködne.

 

 

---

 

 

Iskolánk közös tanszaki koncertet tartott az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola növendékeivel 2014. február 10-én.

Az első alkalommal, megrendezett hangversenyen a fellépők elvarázsolták a közönséget. A szervező iskola méltatta a fellépők felkészültségét, zenei játékát. Intézményünk vezetője vissza hívta a vendéglátó iskola növendéket és tanárait  az idei Bartók Béla Zenei Napok 2014." című rendezvénysorozatunkra egy hasonló növendék hangversenyre, és közösen megegyeztünk abban, hogy folytatjuk ezt a kezdeményezést akár más formában is.

 

 

---

 

 

Véget ért a kerületi komplex vizuális verseny

 

A díjkiosztóról készült felvételt tekinthetik meg

 

 

 

---

 

A „Tiszán innen –Dunán túl” Kerületi Népdaléneklési Verseny eredményeiről ITT tájékozódhat.

Gratulálunk minden kedves résztvevőnek!

 

---

 

Kerületi Általános IskolaiI Komplex Vizuális Verseny

A nevezésre kizárólag elektronikus úton van lehetőség, az info@bartokami17.hu email címen.

 

A nevezés díjtalan, - határideje: 2014. január 27.

 

A részletekről ITT tájékozódhat.

 

 

---

 

„Tiszán innen –Dunán túl” Kerületi Népdaléneklési Verseny

A verseny célja elsősorban a tehetséggondozás, tehetségnevelés, a népi kultúra, néphagyományok megismertetése, a népdaléneklés elterjesztése, a kodályi és bartóki hagyományok ápolása, az önálló előadásmód fejlesztése, a kreativitás növelése. A verseny nem követel nagymértékben lexikális tudást, sokkal inkább épít az évek során kialakított népdaléneklési módok bemutatására. A versenyt az általánosan képző iskolák számára rendezzük, olyan gyerekeket és fiatalokat várunk, akik az általános és középiskolában, tanórai keretekben sajátítják el a népdaléneklés hagyományait. Természetesen nem zárhatók ki a külön órákon, magántanárnál gyakorló tanulók sem, azonban a versenyt nem a művészeti iskolák számára rendezzük, így támogatjuk az iskolai népdal, és népzeneoktatást.


A nevezésre kizárólag elektronikus úton van lehetőség, az info@bartokami17.hu email címen.

 

A nevezés díjtalan, - határideje: 2014. január 24.

 

A részletekről ITT tájékozódhat.

 

 

---

 

A II. félévre való beiratkozás részleteiről ITT olvashat.

 

---

 

Textúra - Faktúra

A kerületi művészeti tehetséggondozás kiemelt műhelye a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola, amely zenei tanszakai mellett egy igen eredményes tanszak a képzőművészeti. Breitkopfné Losovy Beáta a tanszak vezetője az idei tanév első félévének zárásaként egy értékelő vizsgakiállítást rendezett tanítványai munkáiból, melynek megnyitóján a zsúfolásig megtelt folyosón, a kiállítótérben ismertette a szülőkkel a tanszak törekvéseit.



Raffay Gábor videóriportja.



A kerületi művészeti tehetséggondozás kiemelt műhelye a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola. Az iskola zenei tanszakai mellett egy igen eredményes tanszak a képzőművészeti. Breitkopfné Losovy Beáta a tanszak vezetője az idei tanév első félévének zárásaként egy értékelő vizsgakiállítást rendezett tanítványai munkáiból, melynek megnyitóján a zsúfolásig megtelt folyosón, a kiállítótérben ismertette a szülőkkel a tanszak törekvéseit. Az idei félév hónapjai a képszerkesztési és képalkotási alapismeretek elsajátítása mellett az anyaggal kísérletezés, újabb technikákkal barátkozás ideje volt. A valóságábrázolás tökéletesítésén túl a színek és formák absztrakt megjelenítésével is megpróbálkoztak az érettebb növendékek. Igen izgalmas megoldásokat láthattunk a nonfiguratív mozaiktervekben. A tanszakvezető dicsérte a diákok szorgalmát és kitartását a mozaikok elkészítésében. A selyemfestéssel az iparművészet világába kalandoztak el a növendékek. A gyermekek számára a napi apró, időnként firkálásnak tűnő ujjgyakorlatok a vázlatfüzeteikbe nagyon fontosak, e gyakorlatok rendszeres elvégzésére kérte záró gondolatként diákhallgatóit Bea néni. Zárásként Juhász László tanár úr növendéke, Gáti Anna Zita gitárjátéka engedte további szemlélődésre a vendégeket.


A megnyitó után néhány növendéket kértem kamera elé egy rövid beszélgetésre. Ismerkedjenek meg velük, s ajánljuk megtekintésre az iskola emeleti folyosóján kiállított képeket!



A cikk forrása: LINK






~~~~~~~ 2013 ~~~~~~~

A Ferenczy György zongoraverseny eredményeiről ITT tájékozódhat! Gratulálunk minden résztvevőnek!

Ferenczy zongoraverseny

A műsorfüzet megtekinthető és letölthető .pdf fájlformátumban ITT

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hangverseny minden fellépőjéről videófelvétel készült!

A felvételekkel kapcsolatosan, e-mailben a 606525@gmail.com címen érdeklődhet. Az elkészült felvételeket, a rendelés napjától számított 15 munkanapon belül postázzuk!

 

 

 

 

 

 

 

<<< 2014-2015 -ös tanév eseményei